Ще ви стане любима рецепта!  “Така прави милинките майка ми

...
Ще ви стане любима рецепта!  “Така прави милинките майка ми
Коментари Харесай

Всяка събота правя тези кралски милинки у дома, стават уникални с плънка-апетитка

Ще ви стане обичана рецепта! 

“Така прави милинките майка ми и всички ги обожават… Меки и вкусни, ще ви върнат в детството, в едно красиво и нехайно време… ” – написа Ема. Ето и нейната фамилна рецепта за Кралски милинки!

Необходими артикули:
30-40 г квас (1 кубче прясна)
300 мл хладка вода
1 супена лъжица захар
2 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
550-600 г брашно Т400
400-500 сирене (домашно по възможност)
2 яйца
2 супени лъжици свинска мехлем
30 мл кисело мляко (може и повече, в случай че желаете)

Начин на подготвяне:
Натрошете прясната квас в по-дълбок съд и я разтворете в 300 мл хладка вода. Добавете две супени лъжици брашно и една супена лъжица захар, след което разбъркайте, до момента в който съставките се разтворят и няма бучки.

Оставете маята на топло място без течение за към 10 минути, до момента в който се задейства и шупне. След това се посолява и като последователно се прибавя брашното се замесва тесто. Първо разбъркайте с лъжица, а когато се сгъсти, доомесете тестото на ръка.

След като приключите, би трябвало да получите меко, безпрепятствено и еластично тесто. Намажете го с малко олио, покрийте го (най-добре със стреч фолио) и го оставете за 35-40 минути или до момента в който се удвои.

След това го прехвърлете върху набрашнена повърхнина, оформете го на топка и го разделете на две елементи. Всяко парче се разточва на тънка кора и се намазва по цялата повърхнина с разтопена мехлем (може и масло или маргарин). Намачкайте сиренето с вилица и го смесете с едно яйце.

Половината от плънката със сирене разпределете отмерено върху кората, след което деликатно я навийте на руло. Разтопете една супена лъжица лой в тавата, където ще се пекат милинките, с цел да намажете цялото дъно. Нарежете рулото на дебели части (или по желание) и ги подредете в намазнената тава.

Повторете същата процедура с втората половина на тестото. Разбийте едно яйце с 20-30 мл кисело мляко. Отгоре намажете милинките с тази примес и ги оставете на топло (около 20 минути).

Когато втасат хубаво и бухнат, сложете кралските милинки да се пекат в авансово загрята фурна на 200 градуса за към 35 минути.

Да ви е сладко!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР